Finans Nyhet

Google utmanar Microsoft

Publicerad

Google lanserade igår en ny sökmotor – den här gången för att hitta information på din egen dator.

Programmet är gratis och anses ge Google ett stort försprång gentemot konkurrenter som Microsoft, AskJeeves och AOL.

”Microsoft har en egen teknik för att söka efter filer baserat på innehåll, men på grund av att den kräver mycket av datorns kraft när den kör är det få användare som utnyttjar den. Google har löst problemet genom att sköta indexeringen av filer när datorn inte används till annat”, skriver tidningen Nätverk och Kommunikation om det nya programmet.

– Vårt mål med den här produkten har varit att ge den ett verkligt fotografiskt minne, säger Marissa Mayer, chef för konsumentprodukter på Google, till The Boston Globe.

Annons

Enligt Marissa Mayer hjälper det nya verktyget datoranvändaren att söka bland de tusentals datafiler som finns gömda i hårddisken.

Danny Sullivan, redaktör för nyhetsbrevet Search Engine Watch har testat den nya sökmotorn och uppger till Financial Times att det bästa är att den är integrerad med Googles internet-sökmotor, vilket gör att datoranvändarna inte behöver öppna upp ett nytt program.

Det nya verktyget är till en början bara tillgängligt för de som använder Windows operativsystem och Explorer som webbrowser, men på sikt planerar Google att släppa en alternativ version, skriver The Boston Globe

Annons

Med det nya verktyget hoppas Google kunna driva mer trafik till sin sajt, vilket skulle leda till större reklamintäkter.

Realtid.se

Annons