Finans Nyhet

Goldman Sachs sänker tröskeln

Taggar i artikeln

Goldman Sachs
Goldman Sachs Tower i New York. Foto: By Dan DeLuca/Wikimedia Commons.
Publicerad

Lönsamheten har minskat för investmentbankerna. Nu tar Goldman Sachs  upp kampen om småspararna genom nya internetbanken GS Bank. För att bli kund räcker en insättning på 8 kronor.

Finwire

Goldman Sachs har lanserat internetbanken GS Bank där minsta insättningen är 1 dollar, motsvarande 8 kronor. Det rapporterar Fortune.

Den kända investmentbanken breddar därmed verksamheten till att nu även vända sig till allmänheten. Normalt krävs det betydligt större summor för att bli klient hos banken. Genom att bara finnas på nätet kan Goldman Sachs kapa kostnaderna och därmed öppna upp för fler kunder.

Detta återges i sparräntan som är satt till 1,05 procent, vilket kan jämföras med den genomsnittliga sparräntan på 0,06 procent i USA, enligt oberoende FDIC, Federal Deposit Insurance Corporation. Konkurrenter till GS Bank som Ally Bank och Synchrony Bank har för närvarande 1 procent i ränta respektive 1,05 procent.

Annons

Lanseringen av GS Bank uppges vara ett sätta att sprida intäktsströmmarna och stärka likviditeten då lönsamheten för investmentbankerna minskat.

Verksamheten startades efter att Goldman Sachs köpte GE Capital Bank i augusti ifjol. Då hade den enheten insättningar på 16 miljarder dollar.

Goldman Sachs har hittills lyckats få in 114 miljarder dollar av allmänhetens sparpengar, men fortfarande är det betydligt mindre än jättar som Wells Fargo och Bank of America.

Annons
Annons