Finans

Goldman Sachs rekryterar från Deutsche bank

Thomas Kønig har anställts som Managing Director och Head of Nordics Institutional Client Business på Goldman Sachs Asset Management.

Publicerad 2019-08-15

Realtid har tagit del av ett internt memo som berättar att Thomas Kønig, som arbetat på Deutsche Bank under 12 år, har rekryterats till Goldman Sachs Asset Management. 

På Goldman Sachs Asset Management blir han Managing director och chef för verksamhetens institutionella klient-affärer i Norden.

Thomas Kønig kommer tullen början att arbeta från London-kontoret för att senare förflyttas till skandinavien, framgår det av memo.

Thomas Kønig kommer från Deutsche Bank där han har arbetat under 12 år som managing Director och ansvarig för Norden-verksamheten.

Innan dess har han gjort karriär på Nordea Markets i Köpenhamn  där han haft flera olika chefspositioner.

Dessförinnan arbetade han på Nykredit i Köpenhamn under fem år.

”Thomas utnämning stärker vår lokala strategi för viktiga marknader såväl som vårt långsiktiga engagemang för en av de viktigaste institutionella marknaderna i världen. Det kommer också att hjälpa till att fördjupa vår relation med kunder i regionen”, skriver Fadi Abuali, chef för Goldman Sachs Asset Management i MENA (Mellanöstern och Nordafrika).

Platsannonser