FinansNyhet

Goldman Sachs har checkat in

Vyn från Goldman Sachs kontor på Grand Hotel i Stockholm.
Publicerad

I måndags öppnade Goldman Sachs det nya Stockholmskontoret på Grand Hôtel.

Sara Johansson

Johan Såthe

Goldman Sachs aviserade redan i maj 2018 att man tecknat ett hyreskontrakt för ett nytt kontor på Grand Hôtel på Blaiseholmen i centrala Stockholm. Nu har den amerikanska investeringsbanken flyttat in.

Goldman Sachs tar två våningsplan i anspråk i en nybyggd del av det anrika hotellet. Lokalen är så pass stor att Goldman kan utöka sin personalstyrka till 100 medarbetare på plats. I dag finns mellan 40-45 medarbetare baserade i Stockholm som arbetar med securities, Investment Banking och Investment management.

Enligt ett tidigare pressmeddelande ska syftet med flytten vara att ta tillvara på Sveriges kompetens inom finanssystem för att lyfta sin europeiska aktiehandel. 

Annons

På Instagram postade Goldman Sachs en bild över utsikten från kontoret med texten: ”It’s our first day in our new Stockholm offices and we’re taking in the #ViewFromGS. Alongside the Stockholm Ström, can you spot the Royal Opera and City Hall?”. Inlägget har i skrivande stund fått 1670 likes och 23 meddelanden. De flesta gratulerar banken och en av meddelandena lyder ”First You Take Manhattan, then Blasieholmen”.

Historiskt sett har Goldman Sachs bara haft folk från investment banking på plats i Stockholm under senaste 20 åren.

Sedan ett par år finns även asset management på plats. För två år sedan köptes också mjukvaruutvecklaren Pantor, som levererar mjukvara till tradingplattformen.

Annons
Annons