Annons

Annons

Goldman Sachs förlorar stor transaktion i Danmark

Goldman Sachs, CVC Partners och AEA Investors får nobben av verkstadsbolaget Haldor Topsøe som nu valt nya ägare.

Det danska verkstadsbolaget Haldor Topsøe, som leds av familjen med samma efternamn, ligger nu i exklusiva förhandlingar med den Singaporebaserade kapitalfonden Temasek om en ägarandel på cirka 30 procent, enligt Børsen.dk.

Det nästan 80-åriga familjeföretaget har därmed nobbat både Goldman Sachs, CVC Capital partners och AEA Investors som samtliga var intresserade av att förvärva en post i bolaget.

Avtalet mellan parterna kommer offentliggöras inom kort, skriver Børsen.dk, som fått förhandsinformation om transaktionen som beräknas värdera bolaget till 10 miljarder danska kronor.

Annons

Annons

I förra veckan lade Temasek, CVC, Goldman Sachs och AEA slutgiltiga bud på Haldor Topsøe. Enligt flera källor var det mest sannolikt att CVC eller Goldman Sachs skulle ta hem transaktionen eftersom dessa aktörer har sedan tidigare stor erfarenhet av investeringar i Danmark.

Haldor Topsøe har sedan sommaren 2018 tagit hjälp av SEB och Citi för att jaga investerare. det var klart redan från början att familjen endast ville sälja en minoritetspost i bolaget.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons