Annons

Annons

Goldman Sachs åtgärdar brist på kvinnliga chefer

Goldman Sachs har tagit fram en ny policy som ska lösa problemet med för få kvinnor på de högsta positionerna.  Problemet ska lösas bland annat genom att rekrytera lika många män som kvinnor på ingångsnivå.

Initiativet som presenterades på måndagen är det senaste i en mängd åtgärder för mångfald som tillkännages av Wall Street-banken, inklusive att erbjuda ett års provanställning för kvinnor som vill komma in i Goldmans handelsgolv. Det skriver Financial Times.

Att vårda kvinnliga talangerna på ingångspositioner ska på sikt minska bristen på kvinnor på de högsta positionerna.

Den finansiella industrin i stort har brottats med samma utmaning och andra banker, däribland Citigroup, satsar redan på en helt jämn fördelning av män kvinnor när det gäller rekryteringar.

Annons

Annons

–Det här är inte banbrytande, men det är alltid bra att se ett företag som främjar mångfald, säger Anna Beninger, senior chef för forskning och företagsengagemang hos Catalyst, en ideell grupp som förespråkar mångfald på arbetsplatsen.

–Det är ett tecken i tiden och ärligt talat ett tecken på hur affärskritiskt det är med jämställdhet som Goldman Sachs gör ett offentligt uttalande om det här nu, tillade hon,

Förra året satte Goldman ett mål att hälften av alla nyanställda ska vara kvinnor senast 2021. I ett brev till personalen på måndagen sa David Solomon, Goldmans verkställande direktör och hans två högsta chefer att banken var "nästan där"  och går nu ett steg längre.

 

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons