Fastigheter

Gladsheim växer – både portföljen och organisationen

Gladsheim Fastigheter rekryterar och stärker fastighetsportföljen.

Publicerad 2019-12-02

Gladsheim fastigheter har under hösten fortsatt att förvärva fastigheter och rekryterat tre nya medarbetare; en förvaltningsansvarig, en analytiker samt en kommunikations- och hållbarhetsansvarig.

Det samlade beståndet i fastighetsbolaget, som grundades så sent som under 2018, omfattar för närvarande närmare 700 lägenheter och ett fastighetsvärde om 570 miljoner kronor.

De nyrekryterade är Fredrik Hilmander som är förvaltningsansvarig, Robin Eriksson som har anställts som analytiker på Gladsheim och Jennifer Örtholm som är anställd som kommunikations- och hållbarhetsansvarig. 

Av pressmeddelandet framgår det att Fredrik Hilmander har över 20 års erfarenhet av fastighetsförvaltning. Han har bland annat tidigare arbetat på Castellum, Amasten och ByggVesta.

Robin Eriksson har en examen inom Business and Management från Kings College London. Han har tidigare varit anställd som jägarsoldat inom Försvarsmakten under tre års tid samt arbetat hos New Stay AB, Biz Apartment AB, stiftelsen William Sea Foundation med flera.

Jennifer Örtholm har en examen i företagsekonomi med marknadsföringsinriktning och kommer senast från Transcendent Group där hon var marketing intern.

– Vi växer och utvecklar ständigt vår organisation. Det gläder mig att få välkomna tre nya medarbetare att vara med på Gladsheim Fastigheters utvecklingsresa, säger David Dahlgren, VD Gladsheim Fastigheter.

Gladsheim grundades under 2018 av vd David Dahlgren. Han var tidigare vd på börsnoterade Amasten 2014-2017 och byggde då upp ett bostadsbestånd på 3 miljarder med fokus på mellanstora orter. Medgrundare är CFO Fredrik Gynnerstedt, med erfarenhet som CFO i flera börsnoterade bolag.

Sedan i juni utgörs bolagets styrelse av styrelseordförande Carl-Viggo Östlund samt ledamöterna David Dahlgren (VD Gladsheim), Mikael Larsson (Coeli Holding AB), Magnus Hagerborn (Allba Holding AB) och Magnus Oscarsson (Invemo AB ). 

Styrelseordföranden Carl-Viggo Östlund har lång erfarenhet av styrelsearbete då han är styrelseordförande och ledamot i ett flertal andra bolag inom finans- och försäkringsbranschen, såväl noterade som onoterade bolag. Han har även en operativ erfarenhet som vd för både SBAB och Nordnet, samt inom branscher som försäkring, logistik och under många år även verksam i Tetra-Pak-koncernen.

Gladsheim förvaltar och förädlar hyresbostäder i mellanstora svenska orter i tillväxtregioner med bra kommunikationer och i nära anslutning till universitet och regionhuvudstäder. 

Platsannonser