Försäkring

Gjensidige avfärdar Sturecompagniets krav

Gjensidige Forsikring anser inte att Sturecompagniets skada täcks av epedemibrottsförsäkringen.  

Uppdaterad 2020-08-07
Publicerad 2020-08-06

Det var i maj som Sturecompagniet lämnade in en stämningsansökan mot det norska försäkringsbolaget Gjensidige Forsikring, vilket Dagens Juridik var först att rapportera om.

Sturecompagniet hänvisade i sin stämning till den epidemibrottsförsäkring som bolaget har tecknat hos Gjensidige, genom koncernmoderbolaget Stureplansgruppen.

Försäkringsbolaget, som har anlitat Stefan Bessman, Anina Liebkind och Farzad Niroumand vid Baker & Mc Kenzie Advokatbyrå,  har inte ändrat sitt inställning, enligt Dagens Juridik.

– Att Sturecompagniet har valt att stänga ner hela sin verksamhet är ett frivilligt beslut, skriver Gjensidige Forsikrings ombud.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter trädde i kraft den 25 mars 2020, det var då Sturecompagniet beslöt att stänga ned sin verksamhet. Men föreskrifter är inte liktydigt med myndighetsingripande, enligt ombuden – vilket är vad som krävs för att en epedimibrottsförsäkring ska gälla. 

Försäkringsbolagets ombud bestrider även Sturecompagniets argument att verksamheten inte kan bedrivas utan trängsel.

– Det finns ett stort antal restaurangverksamheter av liknande slag som tillämpar föreskriften och håller öppet, skriver Gjensidiges ombud.

 

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in