FinansNyhet

Ger sig in på bolånemarknaden med rekordlåg ränta

Publicerad

Nordnet tar steget in på bolånemarknaden. Med en ränta på 0,79 procent hävdar nätbanken att den är billigast på marknaden. Men utlåningen sker endast till personer med minst 2,5 miljoner kronor i besparingar.

Finwire

Nordnet lanserar nuett erbjudande till Private Banking-kunder. Det innebär att personer med ett kapital på minst 2,5 miljoner kronor erbjuds ett förmånligt bolån hos nätbanken lån med en ränta så låg som 0,79 procent, vilket enligt Nordnet innebär Sveriges billigaste bolån.

"Genom detta stärker vi vårt totala låneerbjudande och har nu Sveriges lägsta räntor på bolån, blancolån och värdepappersbelåning", säger Nordnets Sverigeschef Eva Trouin i en kommentar.

Den lägsta räntesatsen, 0,79 procent, förutsätter att kunden har tillgångar på över fem miljoner hos Nordnet. För den som har över 2,5 miljoner är räntan satt till 0,99 procent.

Annons

Bland detaljerna märks att belåningsgraden är upp till 50 procent av bostadens värde. Samtliga bolån tecknas med tremånadersränta och lånebeloppet kan vara 1-10 miljoner kronor.

Satsningen liknar i många avseenden Avanzas bolåneerbjudande till Private Banking-kunder med större förmögenheter. Avanza har erbjudit ett bolån som till följd av reporäntan nått sitt golv på 0,99 procent.

Annons