Annons

Annons

Genesta säkrar 3,6 miljarder kronor vid stängning av fond

Fondbolaget Genesta Genesta säkrar 3.6 miljarder kronor i första stängningen av sin tredje value add-fond med siktet inställt på en slutlig investeringsvolym om 10 miljarder kronor.

Genesta meddelar under torsdagen att  man slutför den första stängningen av sin tredje value-add fond, GNRE Fund III med 3.6 miljarder kronor.

Kapitalet har säkrats från åtta investerare från tidigare fonder, framgår det av pressmeddelandet.

Den nya fonden, GNRE Fund III, siktar på en årlig avkastning om 12-14 procent genom att huvudsakligen investera i kontor i huvudstadsregionerna i Norden, men även i logistik och handel i huvudstäderna och i större regionstäder. Fonden ska "arbeta med
värdeskapande investeringar främst genom ombyggnad, upprustning och uthyrning", framgår det.

Annons

Annons

Fonden förväntas ha en investeringsvolym på totalt cirka 10 miljarder kronor.

– Vi är väldigt nöjda med det starka stödet vi har från våra befintliga investerare. Detta är ett bevis på våra tidigare fonders framgångar och att våra klienter tror på vår strategi,  säger David Neil, vd och en av Genestas grundare.

Fonden, som har som mål att resa totalt 5 miljarder kronor, ska nu resa ytterligare cirka 1,5 miljarder kronor från institutionella investerare.

Föregångaren GNRE Fund II har precis slutfört sin investeringsperiod och slutfört två försäljningar med en kombinerad årlig avkastning på över 30 procent, framgår det av pressmeddelandet.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons