Genesta genomför sin andra försäljning

Säljer Gustavsbergs Centrum.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2015-01-15

Genestas första försäljning för i år är den andra försäljningen i fonden Genesta Nordic Baltic Real Estate, GNBRE. Genesta säljer Gustavsbergs Centrum på Värmdö till Nordika Fastigheter.

Fastigheten har cirka 6.500 kvadratmeter uthyrningsbar yta med hyresgäster såsom Coop, Systembolaget och Värmdö kommun.

– Genom avyttringen av Gustavsbergs Centrum levererar Genesta en stark avkastning på eget kapital till fondens investerare. Realiseringen av fastigheten visar att Genestas professionella förvaltning och aktiva arbete med sina innehav skapat rätt förutsättningar för fonden att leverera god avkastning, säger David Neil, vd för Genesta i en kommentar.

Jonas Grandér, vd för Nordika, uppger att Gustavsbergs Centrum passar väl in i bolagets handelsportfölj. Han poängterar att Värmdö är en av de snabbast växande kommunerna i Stockholm och pekar på att det i omedelbar närhet till Gustavsbergs Centrum byggs 2.400 bostäder under de kommande 3-4 åren.

– Där vill Nordika vara en del av den utveckling som sker och arbeta aktivt med Gustavsbergs Centrum tillsammans med handlarna och kommunen, säger han.

JLL Tenzing har varit finansiell rådgivare och Kilpatrick Townsend legal rådgivare åt Genesta i transaktionen.

Fonden Genesta Nordic Baltic Real Estate är genestas första fond som startade 2007. Den har 12 institutionella investerare.

I fonden ingår efter fösäljningen nio kommersiella fastigheter i Finland, Sverige, Norge och Litauen.

Platsannonser