Annons

Annons

GDA-advokat blir Moderaternas partisekreterare

Gunnar Strömmer, advokat vid Gernandt & Danielsson, har utsetts till ny partisekreterare i Moderaterna. "Oavsett var man står politiskt är det mycket glädjande när kompetenta och omdömesgilla personer tar på sig ledande roller i politik och samhällsliv", säger Manfred Löfvenhaft, Managing Partner vid Gernandt & Danielsson.

Advokat Gunnar Strömmer har utsetts till ny partisekreterare för Moderaterna och tillträder uppdraget i mitten av oktober. Därmed lämnar Gunnar Strömmer Gernandt & Danielsson, som han arbetat på sedan 2011. 

– Gunnar är en utmärkt jurist och mycket uppskattad bland klienter och kollegor. Vi tycker förstås att det är väldigt tråkigt att han lämnar advokatbyrån. Men oavsett var man står politiskt är det mycket glädjande när kompetenta och omdömesgilla personer tar på sig ledande roller i politik och samhällsliv. Vi önskar Gunnar all framgång i detta nya uppdrag, säger Manfred Löfvenhaft, Managing Partner vid Gernandt & Danielsson, i ett pressmeddelande.

Som advokat på Gernandt & Danielsson har Gunnar Strömmer framför allt arbetat med tvister och utredningar, så kallade corporate investigations. Han har även haft en drivande roll i byråns arbete med rekrytering av unga jurister.

Innan Gunnar Strömmer  började på Gernandt & Danielsson var han chef för den ideella organisationen Centrum för rättvisa, som han grundade 2002. Han var också förbundsordförande i Moderata Ungdomsförbundet 1998-2000.

Vid sidan av utnämningen av den nya partisekreteraren Gunnar Strömmer skedde också andra ommöbleringar i den moderata partiledningen. 

Elisabeth Svantesson blir moderaternas nya ekonomisk-politiska talesperson och därmed också finansministerkandidat. Jessica Polfjärd blir arbetsmarknadspolitisk talesperson, och Tobias Billström blir ny gruppledare för Moderaterna i riksdagen.

Annons

Annons

Realtid.se har sökt Gunnar Strömmer för en kommentar. 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons