Christer Gardell. Foto: Tieto.
Bank

Gardell ger tummen upp till Casper von Koskulls avgång

Aktivistfonden Cevian Capitals grundare Christer Gardell, som äger aktier i Nordea, är nöjd med att Casper von Koskull går i pension men anser att mer behöver göras för att få banken på rätt köl.

Uppdaterad 2019-07-03
Publicerad 2019-07-03

Christer Gardell grundare av Cevian Capital, som flaggade upp i Nordea i december 2018, är otålig på förändring i Nordea. Till SvD Näringsliv uppger han att det är bra med ett vd-byte men att det nu är viktigt att få upp tempot.

– I många fall ligger man på avkastningssiffror som ligger långt under avkastningen på det egna kapitalet. De verksamheterna måste fixas och åtgärdas. Lyckas man inte med det så måste man ställa sig fler fundamentala frågor.

Han pekar bland annat på verksamhetsområdet Företagsaffärer som släpar efter och att lönsamheten inom företag och storföretag måste förbättras.

Nu vill Christer Gardell se en vd som kan driva ett förbättringsarbete i ett högt tempo, säger han till SvD Näringsliv. Han uppger även att det inte kan uteslutas att Cevian Capital, som har en plats i valberedningen, även tar plats även i styrelsen.

Platsannonser