Mattias Larsson, head of M&A Fylgia. Foto: Fylgia
Mattias Larsson, head of M&A Fylgia. Foto: Fylgia
Juridik

Fylgia trotsar förvärvstorkan på M&A-marknaden

Fylgia trotsar förvärvstorkan på M&A-marknaden och presenterar tre nya förvärv där bolaget agerat juridisk rådgivare.

Uppdaterad 2020-04-29
Publicerad 2020-04-28

Advokatfirman Fylgia presenterar tre nya förvärv där man agerat juridisk rådgivare. 

– Det är kul att se att det fortfarande sker transaktioner ute på marknaden. Vi var i fyra ytterligare transaktionsprocesser som sköts ned efter att coronakrisen bröt ut. Med dessa förvärv, samt några andra transaktionsprocesser som precis har kommit igång, ser vi ändå med förhoppning på M&A-marknaden, säger Mattias Larsson, M&A-chef på Fylgia.

De två första bolagsköpen står Visma för som förvärvar Draftit-gruppen och Specter, två SaaS-bolag verksamma i Sverige (Software as a Service). Draftit har drygt 3 000 kunder och har blivit listat som ett av “Veckans Affärers Superföretag” åtta av de tio senaste åren.

– Jag har företrätt Visma som legal rådgivare de senaste åren och de är väldigt transaktionsintensiva och köper och säljer bolag på regelbunden basis. Processerna för dessa två transaktioner har varit relativt snabba och tagit tre-fyra månader från början till slut.

Fylgia har även företrätt grundarna vid försäljningen av Sourcing Network till Prodata Consult.

– Köparen av Sourcing Network är Prodata Consult, som i sin tur ägs av danska private equity-spelaren Polaris. Prodata Consult är Danmarks ledande oberoende konsultförmedlare med fokus på IT- och managementkonsulter och har mer än 1 300 aktiva konsulter.

De legala motparterna till transaktionerna var Vinge som var rådgivare åt Draftits grundare, Morris Law som var rådgivare till Specters grundare samt Setterwalls som var rådgivare åt Prodata Consult.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in