M&A

Fusionsplaner mellan Bayer och Elanco

Den tyska kemikoncernen Bayer, som tidigare legat på EQT:s uppköpslista, och det amerikanska Elanco Animal Health tittar på en möjlig fusion.

Uppdaterad 2019-07-10
Publicerad 2019-07-10

Den tyska kemikoncernen Bayer och det amerikanska Elanco Animal Health, som producerar veterinärmedicin, tittar på en möjlig fusion, enligt Reuters.

Bolagen arbetar nu med att få godkännande från berörda myndigheter, enligt en källa till Reuters.

Tidigare har Bayers verksamhet för djurhälsovård varit i blickfånget för potentiella budgivare som KKR, CVC Capital Partners, Advent International, Blackstone, EQT Partners och Permira, enligt Bloomberg News.

Bayer har tidigare arbetat för att skilja djurverksamheten från resterande verksamhet.

– Efter en strategisk genomgång av exitmöjligheter ligger det främsta fokuset på en försäljning. Bayer fortsätter emellertid att överväga alla alternativ som kan skapa värde, har bolaget sagt till  Reuters.

Amerikanske Elancos aktie steg med 1,6 procent efter nyheten. Bolaget som grundades 1954, har köpt upp åtminstone tio verksamheter sedan 2007. Bland annat det schweiziska Novartis verksamhet med djurmedicin som köptes 2015 för 5,4 miljarder dollar.

Den globala marknaden för djurmedicin beräknas uppgå till cirka 33 miljarder dollar och växer årligen med 4-6 procent, visar en analys från Cowen, enligt Reuters.

Platsannonser