Annons

Annons

”Fusion med Commerzbank enda hoppet för Deutsche Bank”

Kostnaderna för de gryningsräder som genomfördes mot Deutsche Bank i slutet av 2018 uppgår till ett "signifikant tresiffrigt miljonbelopp i euro", uppger två av varandra oberoende källor för Handelsblatt.

Det innebär att den hårt pressade skandalbankens fjärde kvartal (presenteras 1 februari), som initialt väntades sluta med vinst, nu väntas rendera i ännu en besvikelse. Analytiker har turats om att sänka förväntningarna. Snittestimaten pekar på 240 miljoner euro i förlust.

Flera bankanställda som tidningen pratat med menar att en fusion med Commerzbank är det enda hoppet för Deutsche Bank, vars balansräkning är i spillror efter år av misskötsel och skandaler. Banken är indragen i en rad högprofilerade fall, bland annat amerikanske specialåklagaren Robert Muellers Rysslandsutredning, Danske Banks penningtvättsskandal, kartellbildning i Australien och flera fall av avancerad och otillåten skatteplanering i Europa.

Tyska staten är sedan finanskrisens räddningspaket storägare i Commerzbank, och kan därmed driva på mot ett sådant scenario, enligt tidningen.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons