Bank

Fundler rekryterar Nordnets före detta Nordenchef

Carnegies tidigare vd Thomas Eriksson sitter i styrelsen och Nordnets före detta vd Håkan Nyberg är delägare. Nu rekryterar Fundler Annika Javestad, tidigare nordisk marknadschef på Nordnet, som tar en operativ roll i bolaget. 

Uppdaterad 2019-08-26
Publicerad 2019-08-23

Fintech-bolaget Fundler har under året stärkt sin likviditet, kundinflöde och ökat kompetensen med bland annat Carnegies tidigare vd Thomas Eriksson i styrelsen. Dessutom är Nordnets före detta vd Håkan Nyberg delägare. Nu tar bolaget nästa kliv genom att rekrytera Annika Javestad, tidigare nordisk marknadschef på Nordnet, som tar en operativ roll i bolaget. 

I takt med att intresset för digitala rådgivningstjänster växer har Fundler tagit en större marknadsandel. Bolaget har idag cirka 40 000 kunder anslutna till plattformen. Det innebär att Fundler är den största oberoende rådgivaren för fonder på den svenska marknaden.

Nu ansluter Annika Javestad som marknadschef.

– Senaste årets tillväxt har bidragit till så väl fler intressanta investerare som partners och kräver samtidigt en förstärkt organisation. Under augusti tillträder Annika Javestad rollen som marknadschef och stärker teamet för vår fortsatta tillväxtresa. Med lång erfarenhet av branschen kompletterar hon teamet på ett bra sätt. Nu fortsätter vi att växa med stort fokus på vår digitala närvaro och att erbjuda de smartaste investeringstjänsterna, säger Ulf Ahrner, vd på Fundler.

Annika Javestad har tidigare varit nordisk marknadschef för nischbanken Nordnet. Dessförinnan har hon haft flertalet chefsroller hos Swedbankägda Entercard och kommer närmast från rollen som marknadschef på Untie Group AB.

– Fundler har ett stort kundfokus och i mina ögon den absolut bästa kundupplevelsen. När möjligheten kom att få vara med på deras resa och utveckla tjänsten vidare, så var valet enkelt. Jag brinner för investeringar, men framförallt att det ska vara enkelt och smidigt att få pengar att växa, säger Annika Javestad.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in