FinansNyhet

Fundedbyme tar in 20 miljoner från 867 delägare

Daniel Daboczy, vd för och medgrundare av crowdfunding-bolaget Fundedbyme.
Publicerad

Fundedbyme har nått målet för sin egen crowdfundingkampanj och säkrar 20 miljoner kronor från 867 delägare.

Realtid.se

Med 20 miljoner kronor i insamlat kapital från 867 delägare motsvarar kampanjens resultat 8,02 procent av det totala antalet aktier i Fundedbyme.

“Investeringen kommer att användas till förberedelser inför börsnotering, expansion av säljkår samt marknadsföring. Fundedbyme kommer vidareutveckla tekniken för att kunna leverera bättre tjänster nationellt och internationellt. Med över 100 000 investerare ökar kraven på funktioner för delägande, kommunikation samt uppföljning av investeringar. Bolaget har även lanserat en funktion för köp/sälj av onoterade aktier som kommer att utvecklas vidare”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fundedbyme har tidigare flaggat för att målet är en börsintroduktion under 2018.

Annons

– Vi har nått vårt maxmål på 20 miljoner kronor och vill tacka samtliga för det enorma intresset, förtroendet och viljan att investera i oss. Vi har självklart skapat en väntelista för det fortsatta intresset för dem som inte hann med, säger Daniel Daboczy, vd Fundedbyme, i en kommentar.

Den nyligen avslutade crowfundingkampanjen är den andra finansieringsrundan för bolaget på den egna plattformen. Den förra drog in 11 miljoner kronor från totalt 383 investerare till en kurs om 50 kronor per aktie.

Annons