Annons

Annons

Fundedbyme534.jpg

Daniel Daboczy, vd och medgrundare, Fundedbyme
Daniel Daboczy, vd och medgrundare, Fundedbyme

Fundedbyme öppnar kontor i Mexiko

Nordens största crowdfundingplattform Fundedbyme startar en filial i Mexiko. Det blir bolagets första etablering på den amerikanska kontinenten.

Fundedbyme har sedan tidigare aviserat en börsnotering under april 2018 om bolaget lyckas landa en börsförberedande emission på mellan 10-20 miljoner kronor i hösten. Något Realtid.se rapporterat om tidigare.

På onsdagen står det också klart att bolaget expanderar västerut och öppnar sitt första Amerikakontor inom ramen för en så kallad joint venture. Kontoret placeras i Mexiko och får namnet Fundedbyme Mexico som också blir en samarbetspartner till moderbolaget i Stockholm. 

– [De] har ett starkt nätverk och delar vår passion (...) och vi för med oss vårt nätverk av globala investerare som letar efter spännande nya möjligheter att investera, säger Daniel Daboczy, vd för och medgrundare av Fundedbyme.

Annons

Annons

Satsningen i Mexico leds Raul A. Hernandez som har mångårig erfarenhet inom investment banking och dessförinnan inom telekombranschen.

– Latinamerika är en stor region med aptit för förändring och man har redan börjat se potentialen i equity crowdfunding. FundedByMe Mexico kommer att bli en viktig aktör för att omdefiniera hur investerare och entreprenörer interagerar i regionen, vilket kommer att leda till ökade och effektivare investeringar, affärs- och sysselsättningsmöjligheter för alla, säger Raul A. Hernandez.

Fundedbyme har sedan tidigare joint venture-filialer i Finland, Singapore och Malaysia.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons