Daniel Daboczy och vd för och medgrundare av crowdfunding-bolaget Fundedbyme med huvudkontor i centrala Stockholm. Bolaget siktar på en börsnotering 2018. Foto: Fundedbyme
Fintech

Fundedbyme och Privanet stänger runda på 12 miljoner

FundedByMe och Privanet stänger första rundan på deras nylanserade gemensamma crowdfunding-plattform. I rundan investerades 12 miljoner i finska bolaget BCaster. En stor framgång, menar Fundedbyme som är inne i en kraftig expansionsfas.

Uppdaterad 2017-11-24
Publicerad 2017-11-24

I dag fredag meddelear Fundedbyme att den plattform – som de lanserat tillsammans med forna finska crowdfunding-konkurrenten Privanet – gjort succé.

Samarbetet med Privanet inleddes 25 augusti i år. Sedan dess har parterna arbetat nära för att integrera sina respektive sajter.

I veckan valde finska medieinriktade it-bolaget BCaster att ta in pengar via den Fundedbyme/Privanet-gemensamma plattformen för att få in kapital till att vidareutveckla sitt koncept.

Nu har BCaster:s runda stängts efter att ha inbringat hela 12 miljoner kronor från över 100 investerare på bara två dygn, enligt ett pressmeddelande från Fundedbyme som beskriver det som en rekordsnabb runda. Den enskilt största investeringen var på över 1 miljon kronor och den minsta på 10.000 kronor. 

Fundedbyme, som under flera år haft knackig ekonomi, är inne i en kraftig expansionsfas. Bolaget har under hösten släppt nyheter var och varannan vecka. Senast offentliggjordes ett samarbete med bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip och hennes startup-fabrik Nordic Tech House. Crowdfunding-bolaget har också inlett ett strategiskt partnerskap med fondkomissionären Nord Fondkommission.

Senaste halvåret har Fundedbyme även öppnat nya joint venture-kontor i Mexico och Dubai. Sedan tidigare har bolaget kontor i Singapore och Helsingfors och man tittar nu på fler kontorsetableringar i Nordeuropa. Fundedbyme rekryterade i somras dessutom en ny marknadschef vid namn Hanna Metsis "som vill göra crowdfunding mainstream". Något Realtid.se berättat om.

Genom samarbetet med Privanet har Fundedbeyme även knutits näramre NGM-börsen, då Privanet sedan tidigare har landat ett partnerskap med denna börs.

Platsannonser