Daniel Daboczy och vd för och medgrundare av crowdfunding-bolaget Fundedbyme med huvudkontor i centrala Stockholm. Bolaget siktar på en börsnotering 2018. Foto: Fundedbyme
Fintech

Fundedbyme i samarbete med Isabella Löwengrip

Crowdfundingbolaget Fundedbyme inleder ett strategiskt samarbete med bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip och startup-fabriken Nordic Tech House som hon är delägare i. "Vi är särskilt stolta över att kunna nå kvinnliga investerare som Isabella är en stark förebild för", säger Fundedbyme:s grundare och vd Daniel Daboczy.

Uppdaterad 2017-11-17
Publicerad 2017-11-17

Det framgår av ett pressmeddelande.

Isabella Löwengrip har anslutit sig till
startup-fabriken Nordic Tech House.
Foto: Cision

Isabella Löwengrip har 1,5 miljoner och ett nätverk med över 90.000 kvinnliga investerare – en viktig målgrupp för Fundedbyme som i dagsläget har 100.000 registrerade medlemmar som investerar i startups på bolagets peer-to-peer-plattform för ägarbaserad gräsrotsfinansiering eller crowdfunding.

Fundedbyme inleder samtidigt ett partnerskap med Nordic Tech House som grundats av Viktor Lundqvist, Linus Kaasik och Patrik Unevik. Numera är även Isabella Löwengrip delägare i och ledamot i bolaget. Hon beskriver Nordic Tech House som en startup-fabrik och hubb. Det är dock lite oklart var det innebär. Men enligt pressmeddelandet ska hon hjälpa till med att hitta nya startups och marknadsföra dem på hennes bloggplattform, i hennes podcast och på sociala medier.

– Tillsammans med Nordic Tech House skapar vi ett heltäckande erbjudande som vi ser ett stort behov av på marknaden. Vi är särskilt stolta över att kunna nå kvinnliga investerare som Isabella är en stark förebild för. Entreprenörer med fantastiska bolag kan initialt hjälpas med digitala resurser och exponering genom Nordic Tech House, för att senare få hjälp av vår crowdfundingplattform för ”equity crowdfunding” på global nivå,” säger Daniel Daboczy, medgrundare och vd för Fundedbyme, i en kommentar.

”Vi är mycket glada över att ingå ett samarbete med FundedByMe. Vi kommer arbeta väldigt nära varandra för att stärka vissa av FundedByMe’s kampanjer och vice-versa. FundedByMe är den perfekta partnern i och med sitt moderna sätt att finansiera företag, samtidigt som man kan skapa starka ambassadörer”, säger Viktor Lundqvist, VD, Nordic Tech House.

Fundedbyme är Nordens största crowdfundingsajt med kontor i 6 länder. Plattformen har sedan starten 2011 dragit in närmare en halv miljard kronor till hundratals startups. Investeringsmetoden kallas för ägarbaserad gräsrotsfinansiering eller ”equity crowdfunding” som går ut på att en startup vänder sig till en större grupp människor för att resa kapital, i regel via en digital plattform.

Platsannonser

Logga in