Börs

Fruktat kursras bakom stoppad notering

ABG Sundal Collier kommenterar Lauritz.com:s havererade notering på First North. Rådgivaren fruktade kursras till följd av ägarstrukturen.

Publicerad 2016-06-10

– Vi bedömde balansen mellan kortsiktiga och långsiktiga investerare och kände att den inte var optimal, säger Jonas Ström, ABG:s chef för investmentbanking, till den danska nyhetssajten Finans.dk.

ABG var rådgivare åt Lauritz.com inför noteringen på First North. I samband med att den plötsligt ställdes in under förstahandelsdagen före aktien hann premiärhandlas fick rådgivningen hård kritik. Nordnets sparekonom Joakim Bornold beskrev i en intervju med DI det som "ett fiasko" som kastar en "stor skugga över ABG.

Nu ger ABG sin bild av vad som gick fel.

Något fiasko vill Jonas Ström inte kalla den inställda noteringen. Däremot medger han att det ur kommunikationssynpunkt inte var "ett perfekt scenario - snarare en perfekt storm".

Motiven bakom att noteringen ställdes in var att man ville skydda investerare.

– Vi kan inte veta om börsnoteringen hade fått en dålig start, men vi ville vara helt säkra. Det är inte nog att vara 50 procent säker. Lauritz.coms kunder är privatpersoner, och bolaget kommer att få många privatpersoner som ägare. Dem ville vi inte göra besvikna, säger Ström till Finans.dk.

Platsannonser