FinansNyhet

”Friheten lockade”

Maria Chambers, Jörgen Almelöv och Owe Hjelmqvist
Publicerad

Tre seniora delägare har sagt upp sig från Setterwalls Advokatbyrå för att driva egen advokatverksamhet. Den nya byrån kommer att vara inriktad mot tvister, flyg, shipping och IP.

Miriam Istner-Byman

Nästan en månad har gått sedan Chambers, Almelöv & Hjelmqvist Advokatbyrå slog upp dörrarna för sin verksamhet på Engelbrektsgatan 5 i Stockholm.

Grundarna av byrån har alla ett förflutet på advokatbyrån Setterwalls Stockholmskontor.

Det är Jörgen Almelöv, med bakgrund framför allt inom shipping i ett bredare perspektiv (inklusive shipfinance, offshore och ”trading”- relaterade frågor) och  tvistelösning, Maria Chambers, med specialisering inom finansiering, särskilt flygfinansiering samt Owe Hjelmqvist, tidigare Managing Partner på Setterwalls och inriktad mot immaterialrätt och tvistelösning.

Annons

–  Var och en av oss har varit verksamma i storbyråmiljö i flera decennier, och det har gett mängder med erfarenheter och kontakter. Vi tycker det är spännande att nu starta en liten, men professionell affärsjuridisk byrå och med andra förutsättningar än tidigare. Tanken är att erbjuda våra klienter ett personligt engagemang och ”senior partner attention” i en kostnadseffektiv miljö, säger Jörgen Almelöv.

Det var friheten som lockade.

– Vi vill fokusera mer på klienten än på administrationen runt omkring och ha möjlighet att välja hur och med vilka vi vill jobba. På en stor advokatbyrå är utrymmet, för att göra något utanför ramen, väldigt snävt. Om man inte följer systemet till 100 procent är det klokare att hoppa av och starta sin egen verksamhet. Det är också anledningen till att vi ser så många nischbyråer, som egentligen är avknoppningar från större advokatbyråer, växa fram.

Annons

Chambers, Almelöv & Hjelmqvist Advokatbyrå kommer att arbeta med kommersiell affärsjuridik av mer allmän karaktär och också arbeta vidare med specialinriktning mot tvister, flyg, shipping och IP.

Huvuddelen av klienterna har grundarna arbetat med tidigare. I klientportföljen finns bland annat banker, försäkringsbolag och redier.

Delägarna har inte som mål att byrån ska bli en jätte.

Annons

– Vi kommer att ta det steg för steg. Vår ambition är inte att bli en stor advokatbyrå, men vi kommer definitivt att överväga att expandera vår verksamhet om antalet uppdrag fortsätter att strömma in.

 

Annons