FinansNyhet

Frida Sanders team rådgav i affärer för 25 miljarder

Frida Sander, Wigge & PartnersFrida Sander, Wigge & Partners
Publicerad

Frida Sander, delägare på Wigge & Partners, och hennes team medverkade som rådgivare i affärer för 25 miljarder kronor under 2020. Det är en uppgång med 25 procent jämfört med föregående år.

Camilla Jonsson

Teamet har bland annat biträtt Folksam när de investerade 10 miljarder kronor i Brunswicks fastighetskreditfond.

Wigge & Partners är en mindre nischad advokatbyrå som haft en kraftig tillväxt sedan starten för fem år sedan. Deras praktikområde fond och investeringar är en stor del i expansionen. Under 2020 medverkade Frida Sander och hennes team med rådgivning i affärer till ett värde av 25 miljarder kronor – en uppgång från 20 miljarder 2019.

Frida Sander har över 20 års erfarenhet av alternativa investeringar och fondetableringar. Bland hennes klienter finns de största institutionella investerarna i Norden. Folksam är en aktör som finns på kundlistan, men även andra stora institutioner vänder sig till Frida och hennes team när de behöver hjälp med avancerade affärer och upplägg av fondetableringar.

Annons

Ett annat exempel på investering där Wigge & Partners agerat legal rådgivare är när Svenska Kyrkan investerade 700 miljoner kronor i Infranode II, en fond som investerar i nordisk infrastruktur som energi, transport och samhällsfastigheter.

– Vi har långsiktiga samarbeten med våra klienter vilket betyder att vi är med och hjälper dem med affärsplanering – hur de ska investera sina tillgångar och i vad, säger Frida Sander, delägare i Wigge & Partners.

Frida Sander har de senaste åren sett en tydlig trend mot att fler och fler institutioner gör alternativa placeringar med stort fokus på hållbarhet.

Annons
Annons