Finans Nyhet

Friande dom i insidermål

Publicerad

<pufftextlänk>Stockholms tingsrätt har friat tre personer i O-listenoterade företaget Sign Ons ledning från misstankar om insiderbrott.</pufftextlänk> Enligt domen hade de tre inte kurspåverkande insiderinformation när de köpte sina aktier i företaget.

De misstänkta affärerna gjordes i maj förra året. I början av juni förra året steg kursen i Sign On i samband med att företaget offentliggjorde ett samarbete med Burlövs Bostäder.

När Sign On en vecka senare meddelade att man skulle köpa företaget Svea Ekonomi steg kursen ytterligare. Den informationen visade sig för övrigt vara fel eftersom köpet av Svea Ekonomi aldrig blev av.

Enligt domen var avtalet med Burlövs Bostäder inte av sådan strategisk betydelse för Sign On att det kunde påverka aktiekursen väsentligt. Det var därmed inte fråga om någon insiderinformation, menar tingsrätten.

Annons

En person misstänktes för att ha utnyttjat kunskaper om det planerade köpet av Svea Ekonomi. Men tingsrätten går på personens egen berättelse att när aktieköpet gjordes så var beskedet sedan några dagar att affären inte skulle bli av.

TT

Annons