Annons

Annons

simris.jpg

Jonas Sohlman tar över som CFO på Simris Alg
Jonas Sohlman tar över som CFO på Simris Alg

Från vitvaror till alger

Simris Alg har rekryterat Jonas Sohlman som bolagets CFO. Jonas har mer än 25 års erfarenhet från internationella finansfunktioner, nu senast från vitvarukoncernen Electrolux. Rekryteringen är ett led i bolagets fortsatta utveckling på den internationella marknaden.

Jonas Sohlman är ekonom från Stockholms Universitet med utbildning inom både national- och företagsekonomi. Jonas har mer än 25 års erfarenhet från arbete inom finanssektorn där han arbetat med finans- och skattefrågor i ett internationellt perspektiv. Han har tidigare arbetat med såväl större kapitalförvaltningsuppdrag samt inom finansfunktioner på större svenska industriföretag.   

Under 2018 bildade Simris Alg dotterbolag i USA och skrivit miljonavtal med en distributör i Sydkorea. Rekryteringen av Jonas Sohlman som CFO är ett fortsatt led i internationaliseringen av bolaget.

Annons

Annons

Om Simris Alg AB

Simris Alg är ett flerfaldigt prisbelönat pionjärföretag som tillverkar omega-3-tillskott från odlade alger. Bolaget grundades 2011 av KTH-forskaren Fredrika Gullfot, och driver en världsunik industriell algodling för omega-3-produktion i Hammenhög på Österlen. Produkterna säljs under det egna varumärket Simris® Algae Omega-3, och riktar sig till en global marknad inom lifestyle, beauty och wellness. Simris Algs aktie handlas på Nasdaq First North

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons