Konsult

Förvärv skapar ny nordeuropeisk digitaliseringskonsult

1 000 medarbetare i sex länder i Nordeuropa, varav 100 i Sverige. Det blir resultatet när konsultföretaget Solita, som ägs av Apax Digital Fund, förvärvar Ferrologic-gruppen.

Uppdaterad 2019-11-06
Publicerad 2019-11-06

Konsultföretaget Solita, som specialiserar sig på digital transformation, har förvärvat Ferrologic-gruppen. Tillsammans ska de bilda en aktör inom datadriven transformation och affärsutveckling med nästan 1 000 medarbetare i sex länder, varav 100 i Sverige.

Ferrologic har cirka 100 anställda specialister inom Business Design, API/Data Management och AI/Data Science fördelade på kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Bryssel. Ferrologic-gruppen hade under 2018 en omsättning på 140 miljoner svenska kronor (13,1 miljoner euro). Ferrologic grundades 2001 av Johan Thyblad, Carl Tivelius och Anders Tholén.

Enligt presmeddelandet är Ferrologic och Solita kompetensmässigt mycket närliggande bolag. Ferrologics expertis inom att skapa datadrivna, uppkopplade och intelligenta företag kompletterar Solitas tyngd inom bland annat tjänstedesign, data och cloud. 

Solita förvärvade nyligen även datakonsultföretaget Sparks AB. Solita har medarbetare i Estland och Tyskland och i och med förvärvet av Ferrologic nu även i Belgien och Danmark.

– Vi är mycket glada över att ha hittat en lika inspirerande som kompetent samarbetspartner i Ferrologic. Det händer massor inom digital transformation och möjligheterna för data, artificiell intelligens och IoT blir bara större och större. Både Solita och Ferrologic har blivit framgångsrika genom att inse vikten av kontinuerligt lärande, att bygga upp en stark företagskultur och genom att vara innovativa för att uppfylla sina kunders behov. Vi är övertygade om att det finns en stark efterfrågan på vårt gemensamma utbud, säger Solitas vd Jari Niska.

Ferrologics grundare och företagsledning kommer att fortsätta att arbeta i den sammanslagna företagsgruppen, och som tidigare ägare i Ferrologic blir de nu aktieägare i Solita.

Bland Solitas kunder återfinns Amer Sports, Finnair, Fortum, Readly, Skanska,

Ferrologics kunder är globala företag inom bl a tillverkning, telekom, energi, detaljhandeln och finans.

År 2018 uppgick Solitas omsättning till 91 miljoner euro och i år väntas den nå 110 miljoner euro. Solita ägs av Apax Digital Fund, samt av cirka 400 av bolagets anställda.

Platsannonser