Finans

Fortsatta inflöden till guldet

Tillgången är fortfarande en säker hamn för investerare i en allt mer osäker miljö, enligt ETF Securities sammanställning.

Publicerad 2016-07-27

ETF Securities har haussat guldet en längre tid nu och i bolagets senaste sammanställning av inflöden till börshandlade produkter framgår det att investerare fortsatt ser tillgången som en säker hamn.

En starkare dollar och mer positiva utsikter gällande en räntehöjning i USA brukar slå hårt mot guldet men den globala geopolitiska osäkerheten gör att många fortsätter att pumpa in pengar i guld-ETP:er. 

Bara förra veckan uppgick inflöden till guldet till 123 miljoner dollar, en vändning från den föregående veckan som sägs bero på den fortsatta globala turbulensen både på den politiska och den finansiella sidan.

För silvret gick det däremot sämre under samma vecka och tillgången drabbades av utflöden på 10,4 miljoner dollar på grund av att priset föll med 2,2 procent, enligt ETF Securities rapport.

Samtidigt steg inflödena till råolje-ETP:er för tredje veckan i rad. Problem med överutbud och fortsatt oljeprisfall gjorde att investerare försöker fynda i tillgångsklassen. Inflöden förra veckan uppgick till 6,1 miljoner dollar.

För första gången på sex veckor blev det även ökade inflöden i amerikanska småbolags-ETP:er och 5,7 miljoner dollar gick in i sektorn förra veckan. Här är det bland annat positiva rapporter för det andra kvartalet från ett antal bolag som bidrog till förbättrade utsikter. 

Platsannonser

Logga in