FinansNyhet

Fortnox vd tar över Resurs

Nils Carlsson. Foto: Resurs Holding
Publicerad

Från och med i dag är Nils Carlsson ny vd på Resurs Bank och koncernchef för Resurs Holding. Nils Carlsson kommer närmast från en tjänst som vd för Fortnox.

Camilla Jonsson

Under första tiden ligger fokus på att leda Resurs stabilt genom det rådande omvärldsläget. Parallellt med detta har Nils Carlsson siktet inställt på fortsatt tillväxt, datadriven innovation och kundupplevelse. Det framkommer av ett pressmeddelande.

Nils Carlsson ser att hans bakgrund och erfarenhet av att driva innovation och lönsamhet kommer vara viktiga delar för Resurs fortsatta tillväxtresa.

– Det är speciella tider att gå in i ett nytt uppdrag och det känns mycket bra att vara på plats. Branschen är mitt uppe i snabba strukturella och tekniska förändringar, vilket gör mitt uppdrag extra intressant. Konkurrensbilden är komplex och ställer nya krav på oss att vara både effektiva, innovativa och hållbara. Jag ser fram emot att bidra med mina tidigare erfarenheter och se till att Resurs också framåt är med och leder branschens utveckling, säger Nils Carlsson, vd, Resurs Bank i en skriftlig kommentar.

Annons

Parallellt med att utveckla Resurs kommersiella erbjudanden poängterar Nils Carlsson vikten av att fortsätta bygga på Resurs medarbetare och starka kultur med fokus på sina partners, kunder och en långsiktigt hållbar affär.

– Vi har ett fantastiskt nätverk av starka partners och en stor kundbas på den nordiska marknaden som är grunden för vår affär. Dessa ska vi fortsätta utveckla genom att fortsätta vara nära våra partners och skapa riktigt bra kundupplevelser. Inte minst ligger vårt arbete med ansvarsfull kreditgivning till grund för en bra kundupplevelse och som dessutom är något som bidrar till att vi som aktör tar vårt ansvar och gör en viktig insats för ett mer hållbart samhälle, säger Nils Carlsson.

Annons