Nytt jobb

Fortnox utser ny vd 

Tommy Eklund blir vd för affärssystembolaget Fortnox. Närmast kommer han från en tjänst som vd på Edtech-företaget IST Group. 

Publicerad 2019-12-09

Styrelsen i Fortnox har utsett Tommy Eklund till ny vd. Han ersätter Nils Carlsson som kommer att lämna sin roll som vd vid årsskiftet 2019/2020. Från den tidpunkten och till att Tommy Eklund tillträder som ny vd, kommer bolagets CFO Roger Hartelius att vara tillförordnad vd.

Tommy Eklund kommer närmast från en tjänst som vd på det Växjöbaserade Edtech-företaget IST Group. 

– Fortnox är i en teknikintensiv fas med ökat fokus på digitalisering och automatisering. Det är därför glädjande att kunna presentera Tommy Eklund som ny vd. Jag är övertygad om att Tommy, med sin gedigna erfarenhet inom teknik- och mjukvaruområdet, framgångsrikt kommer att leda Fortnox till nästa nivå, säger Fortnox styrelseordförande Trond Dale i ett pressmeddelande.

Styrelsen och Fortnox nuvarande vd Nils Carlsson har efter diskussioner gemensamt kommit överens om att en bra tidpunkt för överlämning är vid årsskiftet 2019/2020. Från den tidpunkten och till att Tommy Eklund tillträder som ny vd, kommer Fortnox CFO Roger Hartelius att vara tillförordnad vd.

– Jag är naturligtvis glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Fortnox vidare. Bolaget befinner sig på en spännande utvecklingsresa, med väldigt goda förutsättningar för teknisk utveckling i framkant, och med en stor samlad expertis och kompetens. Jag ser fram emot att tillsammans med bolagets medarbetare driva den utvecklingen framåt, och låta bolaget ta nästa kliv, säger Tommy Eklund i en presskommentar.

Platsannonser