Annons

Annons

Fortnox styrelse kallar till extrastämma

Den nu dömda styrelseledamoten och storägaren Olof Hallrup har inte lyssnat på styrelsens uppmaning att lämna styrelsen. I en extrastämma ska ägarna gemensamt få fatta beslut om Olof Hallrups roll i bolaget.

I går kom domen mot Fortnox styrelseledamot och storägare Olof Hallrup. Han dömdes för grovt insiderbrott till villkorlig dom och samhällstjänst. Via sitt bolag First Kraft AB är han Fortnox största ägare och styrelseledamot i Fortnox AB. Efter domen valde styrelsen i bolaget att kalla till en extrastämma.

- Insiderbrott är allvarligt brott som riskerar att skada förtroendet för både bolaget och aktiemarknaden. Styrelsen har idag därför uppmanat Olof Hallrup att med hänsyn till Fortnox bästa, på eget initiativ, utträda ut styrelsen med omedelbar verkan. Denna uppmaning har inte hörsammats av Olof Hallrup, säger Torbjörn Gunnarsson, styrelseordförande i Fortnox.

- Som styrelse ser vi till samtliga aktieägares och Fortnox bästa. Styrelsen har dock inte något mandat att besluta om förändringar i styrelsen. Därför har styrelsen fattat beslut om att kalla till en extra bolagsstämma den 10 januari 2018 för att behandla val av styrelse i Fortnox AB. Inom ett par dagar kommer en separat pressinformation med kallelse till den extra bolagsstämman, säger Torbjörn Gunnarsson, styrelseordförande i Fortnox.

Annons

Annons

Olof Hallrup meddelade igår via sin advokat Staffan Bergqvist att han kommer att överklaga domen.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons