Fortnox vd Nils Carlsson. Foto: Mynewsdesk/Pressbild
IT

Fortnox i samarbete med Trygg Hansa: "Vill stötta småföretag"

Molntjänstföretaget Fortnox Försäkringar – ett dotterbolag till Fortnox AB – inleder ett samarbete med Trygg-Hansa. Dotterbolaget ska leverera skräddarsydda motorförsäkringar till mindre bolag. "Många småföretagare upplever försäkringsbiten som krånglig", säger Fortnox vd Nils Carlsson till Realtid.

Uppdaterad 2018-01-17
Publicerad 2018-01-17

Fortnox är ett svenskt molntjänstbolag för fräåmst småföretagare med över 200.000 kunder. Bolaget levererar molntjänster inom ekonomi och administration till mindre företag, men även föreningar, skolor och redovisningsbyråer.

På onsdag morgon stod det klart att bolagets dotterbolag Fortnox Försäkringar inleder ett samarbete med Trygg-Hansa – för att leverera motorförsäkringar till småföretag.

– Vi vill in och stötta Sveriges småföretag när det gäller försäkringslösningar. Vi har fått feedback på att småföretagare ser [försäkringsbiten] som ett viktigt område som de lägger mycket pengar på. Samtidigt som de upplever det som krångligt, säger vd:n Nils Carlsson till Realtid.se när vi når honom på telefon.

Vad är det konkret för slags molntjänst?

– Jag, vill inte gå in på några detaljer i nuläget, för vi har inte lanserat något erbjudande än, utan det kommer ske under våren.

Trygg-Hansa uppger i ett pressmeddelande att Fortnox Försäkringar blir deras huvudsakliga samarbetspartners inom företags- och motorförsäkringar.

–  Fortnox är ett företag som har kommit långt inom det digitala området och har en stark position när det gäller småföretagare. Samarbetet ger förutsättningar att ytterligare förenkla för småföretagen och erbjuder digitala och skräddarsydda försäkringslösningar för deras behov, säger Pierre Schuster, Chef för företagsmarknad Trygg-Hansa.

I fjol inledde Fortnox även ett samarbete med Handelsbanken. Bolaget levererar sedan dess molnbaserade affärstjänster till banken. Lösningen gör det möjligt för att småföretagare att både hantera sin företagsekonomi och privateknomi på samma internetplattform.

Platsannonser