Finans

Fortnox ansöker om att bli betalningsförmedlare

Affärssystembolaget Fortnox har lämnat in en ansökan till Finansinspektionen om att få bli betalningsförmedlare. Det innebär att bolaget kan komma att erbjuda kunderna att sköta vissa betalningar direkt i Fortnox plattform.

Uppdaterad 2019-06-13
Publicerad 2019-06-13

Med en betalningsförmedlingstjänst skulle kunden kunna använda de pengar som kommer in i ekonomisystemet för att göra vissa betalningar med direkt i systemet.

För kunden innebär det att det blir en enklare hantering med färre steg och kunden får en tydligare bild av vardagsekonomin i sitt företag.  

– Nu tar vi ett nytt kliv. Med betalningsförmedling på plats kan vi addera fler delar så kunderna får ännu större möjligheter till automatisering. Genom att vi hela tiden utmanar och utvecklar möjligheterna inom fintech-området så flyttar vi också fram positionerna för Sveriges småföretagare. Våra kunder ska ha möjlighet att ligga i framkant av digitaliseringen, säger Nils Carlsson, vd för Fortnox, i ett pressmeddelande.

Finansinspektionen kommer nu att behandla ansökan, och besked väntas inom sex månader. Därefter kommer en eventuell lansering av tjänsten att ske stegvis.

– Vi hoppas och tror naturligtvis på ett positivt besked. I sådana fall bedömer vi att vi skulle kunna ha ett erbjudande klart till våra kunder inom ett år,  säger Joachim Lindow, vd för Fortnox Finans, i pressmeddelandet.

Tjänsten riktar sig primärt till de kunder som använder Fortnox tjänster inom fakturering.

 

Platsannonser