Annons

Annons

Anne_Grete_Strom_Erichsen.jpg

Anne-Grete Strøm-Erichsen satt i den norska regeringen åren 2005 - 2013.

Försvarsminister kliver in i SBB:s styrelse

Den tidigare norska försvars- och hälsoministern Anne-Grete Strøm-Erichsen föreslås ta plats styrelsen för Ilija Batljans fastighetsbolag SBB.

Det framgår av kallelsen till den extra bolagsstämman i fastighetsbolaget, där förslaget är att styrelsen ska utökas med en person.

Anne-Grete Strøm-Erichsen är partner på norska public affairs-byrån Rud Pedersen Public Affairs Norge As. Hon är utbildad dataingenjör och har 20 års erfarenhet som dataingenjör på olika nivåer från offentlig och privat sektor i Norge.

Strøm-Erichsen har lång politisk erfarenhet och var försvarsminister och hälso- och omsorgsminister i Jens Stoltenbergs regering från 2005 - 2013. Hon har för närvarande styrelseuppdrag i bland annat Kongsberg Gruppen ASA och Dips AS.

Annons

Annons

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) är inriktat på samhällsfastigheter och har på senare tid gjort ett par stora fastighetsaffärer i Norge.

I mars 2017 förvärvade den norska storbanken DNB:s huvudkontor i centrala Oslo i en storaffär värd 4,5 miljarder kronor. Tidigare har bolaget bland annat köpt det norska justitiedepartementets fastighet för omkring 1,2 miljarder. SBB har fastigheter i Norge för omkring 7 miljarder.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons