Izettle tar in Vipps och Pay By Bank i sin fintech-lösning. Foto: Izettle
Izettle vill flytta fram sina positioner inom AI och maskininlärning. Foto: Izettle
Fintech

Första AP-fonden och AMF investerar 195 miljoner i Izettle

Betalbolagets senaste finansiseringsrunda på 390 miljoner kronor leddes av bland andra Fjärde AP-fonden. Nu står det klart att även Första AP-fonden och AMF investerar totalt 195 miljoner kronor i iZettle. "Ett av Sveriges mest lovande och innovativa teknikföretag", säger Anders Oscarsson, aktiechef på AMF.

Uppdaterad 2018-01-31
Publicerad 2018-01-31

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyheten kommer några veckor efter Izettles senaste finansieringsrunda på motsvarande 390 miljoner kronor – och ledd av av riskkapitalbolaget Dawn och Fjärde AP-fonden.

Och nu står det alltså klart att även pensionsfonderna Första AP-fonden och AMF investerar totalt 195 miljoner kronor i iZettle.

– Vi är glada att kunna välkomna sådana välkända och långsiktiga investerare till iZettle. Dagens nyhet innebär att vi kan erbjuda AP1 och AMF ett betydande innehav och meningsfullt ägande i iZettle. Vi ser fram emot att ta nästa steg i vår resa tillsammans med dem, säger Jacob de Geer, medgrundare och vd för iZettle.

Majoriteten av aktierna har köpts från Santander Innoventures – som även i fortsättningen ska äga en andel i iZettle.

– Vårt uppdrag är att leverera långsiktigt hög avkastning till låg risk för att bidra till en hög och förutsägbar ålderspension för dagens och morgondagens pensionärer. iZettles snabba men hållbara tillväxt och vad de gör för småföretag runt om i världen stödjer den potential vi ser i företaget, säger Olof Jonasson, aktiechef på Första AP-fonden, AP1.

AMF beskriver Izettle som ett av "Sveriges mest lovande, innovativa och snabbväxande teknikföretag".

– AMFs uppdrag är att leverera bra och trygga tjänstepensioner till våra fyra miljoner kunder, och jag tror att den här investeringen har potential att bidra till det på ett utmärkt sätt. Vi ser fram emot att följa iZettle på närmare håll framöver, säger Anders Oscarsson, aktiechef på AMF.

Platsannonser