Annons

Annons

Första AP-fonden går in i Ferroamp

Första AP-fonden investerar 23,2 miljoner kronor i Ferroamp Elektronik vid en riktad nyemission.

Ferroamp Elektronik AB har genomfört en riktad nyemission till Första AP-fonden på totalt 817 670 aktier till ett pris om 28,44 kronor per aktie, motsvarande 23,2 miljoner kronor. 

 – Vi ser Ferroamp som ett väl positionerat företag med intressanta lösningar för modern energiförsörjning. Det är en investeringsmöjlighet som kan ge en stark lönsam tillväxt och samtidigt bidra till en hållbar miljö. Investeringen ingår i en grupp liknande investeringar där fokus är på den framtida energiomställningen, säger Johan Grip, Sector Portfolio Manager på Första AP-fonden.

I och med investeringen är Första AP-fonden nya aktieägare i Ferroamp Elektronik AB.

Annons

Annons

– Med sin professionalism och kompetens kommer Första AP-fonden att tillföra ett mycket stort värde till bolaget och självklart för alla våra aktieägare. Vi är stolta att kunna dela vår vision runt distribuerade lösningar för förnyelsebar energi och säker energilagring som en viktig strategi för att motverka effektbristen i Sverige och mot ett mer hållbart samhälle med en så viktig samhällsaktör som Första AP-fonden, säger Ylwa Karlgren, styrelseordförande i Ferroamp Elektronik AB.

I samband med nyemissionen har G&W Fondkommission anlitats som finansiell rådgivare åt Ferroamp Elektronik.  

– Att Första AP-fonden väljer att gå in som långsiktig huvudägare är ett kvitto på att Ferroamp ligger helt rätt i tiden med sin högteknologiska och patenterade produkt. Mycket talar för att vi i framtiden kommer bli allt mer beroende av lokalt producerad och lagrad energi. Det ska bli oerhört spännande att följa hur Bolaget exekverar sin utvecklingsplan som nu kan accelereras med tillkommande finansiering på plats, säger Johan Fromholtz, vice vd och chef för Corporate Finance på G&W Fondkommission.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons