Nils Öberg, nu generaldirektör för Kriminalvården, snart generaldirektör för Försäkringskassan.
Nils Öberg, nu generaldirektör för Kriminalvården, snart generaldirektör för Försäkringskassan.
Nytt jobb

Försäkringskassan får ny generaldirektör

Den nuvarande generaldirektören för Kriminalvården, Nils Öberg, blir ny generaldirektör för Försäkringskassan. "Förtroendet för myndigheten blir central i ledningsarbetet", säger han. 

Uppdaterad 2019-05-02
Publicerad 2019-05-02

Nils Öberg utnämns till tjänsten som ny generaldirektör ett år efter att tidigare generaldirektören Ann-Marie Begler petades från posten. I samband med det tog generaldirektören för Inspektionen för socialförsäkringen, Maria Hemström Hemmingsson, över som tillförordnad generaldirektör för Försäkringskassan. Hon fortsätter som tillförordnad generaldirektör till dess att Nils Öberg tillträder.

– Nils Öberg är en kompetent och driven person med stor erfarenhet av svensk statsförvaltning. Han har regeringens tydliga uppdrag att utveckla Försäkringskassan vidare som en myndighet som bygger på förtroende, trygghet och stolthet, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

– Jag är glad över att ha fått förtroendet att tillsammans med styrelsen leda Försäkringskassan de närmaste åren. Förtroendet för myndigheten blir central i ledningsarbetet och därmed också strävan att öka respekten för de tjänstemän som dagligen hanterar ett stort antal mycket komplexa beslut, säger Nils Öberg, i pressmeddelandet.

Nils Öberg tillträder sin nya tjänst den 3 juni 2019.

 

Platsannonser