Finans

Fondveteran startar nytt konsultbolag

Fond- och pensionsexperten Mats Langensjö startar konsultbolaget Secoria AB tillsammans med Maria Strömqvist.

Publicerad 2019-06-25

Det är nyhetsbrevet Sak & Liv som rapporterar om det nya konsultbolaget.

Mats Langensjö har en lång karriär bakom sig inom finansbranschen. Bland de före detta arbetsgivarna finns Aon, Goldman Sachs och Wassum. Han har också hunnit med att utreda förvalsalternativet inom premiepensionen.

Nu startar Langensjö det nya bolaget Secoria AB, där han blir vd. Med sig har han bland andra Maria Strömqvist, som blir styrelseordförande. Duon har båda arbetat som partners på konsultbolaget Arkwright. Enligt Sak & Liv presenteras det nya bolaget som ett partnerbolag till Arkwright.

Bolaget beskriver på sin sajt verksamheten som ett oberoende konsultbolag med fokus på kapitalförvaltning, försäkring och fonder.

Så här citeras (från sociala medier) Mats Langensjö i Sak & Liv om starten av det nya bolaget:

— Efter nära ett och ett halvt års nära samarbete med mina kära kollegor Maria och med Claes och teamet på Arkwright är vi nu redo för nästa steg. Secoria AB är under arbete, med tillsammans med erfarenheterna och resurserna på Arkwright kommer vi att arbeta snabbt och med en grundmurad tro på att det finns mycket runt hörnet för en bransch och en sektor som har behov av att se över sin struktur, sin approach, sin investeringsstrategi och produktutformning. Våra tidigare och våra senaste erfarenheter kommer att ligga till grund för vad vi kommer att bli.

Platsannonser