Fondias medgrundare Marianne Saarikko Janson och Fondia Sveriges vd Niclas Gottlieb. Foto: Fondia
Juridik

Fondia växer – förvärvar juristbyrå

Juristbyrån Fondia växer på den svenska marknaden. Nu har byrån köpt juristbyrån Jansson & Norin. "Våra värderingar och företagskultur är mycket lika och vi arbetar båda för att förändra juristbranschen" säger Salla Vainio, CEO för Fondia. 

Uppdaterad 2018-01-24
Publicerad 2018-01-22

Juristbyrån Fondia har förvärvat juristbyrån Jansson & Norin, vilken grundades 2012.

Jansson & Norin har både kontor i Stockholm och i Göteborg och totalt har byrån 21 medarbetare. 

Syftet är att stärka sin position på den svenska marknaden. 

– Fondia ökar sin marknadsandel på den svenska affärsjuridiska marknaden och jag är mycket glad över att vi kommer att samverka med Jansson & Norin. Jansson & Norin är en perfekt partner för oss, eftersom våra värderingar och företagskultur är mycket lika och vi arbetar båda för att förändra juristbranschen och underlätta för våra kunder att köpa juridiska tjänster, säger Salla Vainio, CEO för Fondia, i ett pressmeddelande. 

–  Under de senaste fem åren har Jansson & Norins omsättning ökat med i genomsnitt 33 procent per år och vårt rörelseresultat uppgick i genomsnitt till 9 procent av omsättningen. Jag är glad över att Jansson & Norin kommer att bli en viktig del av vår förebild Fondias verksamhet. Både våra kunder och vår personal kommer att vara i goda händer, säger Jansson & Norins största aktieägare Johan Norin, i pressmeddelandet.

Köpeskillingen uppgår till 23 miljoner kronor.

Transaktionen beräknas att slutföras den 31 januari 2018.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in