Trend

Fondbråk överträffar allt

När Realtid listar den gångna veckans tio mest lästa artiklar framträder en tydlig trend: Artiklar om fondbolag där det förekommer kontroverser lockar klart mest till läsning.

Uppdaterad 2019-06-14
Publicerad 2019-06-08

1. Avanza Pension redo att lämna Minpension

Åsa Mindus Söderlund, vd för Avanza Pension, varnar för att pensionssparare missleds på Minpension. Nu överväger Avanza att lämna Minpension om inte "vilseledande information" rättas. 

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2019-05-31.

2. ”Eric Strands förvaltningsstil passade inte Pacific Fonder”

Pacific Fonders förvaltare Eric Strand säger att han slutar eftersom avgifterna dubbleras. Men enligt Pacific Fonders vd Peter Beckman är förklaringen att avkastningen varit för svag, det är  därför man nu byter inriktning och förvaltare.

Av: Johan Såthe. Publicerad: Måndag 2019-06-03.

3. Minpension: önskar att Avanza Pension samarbetade

Anders Lundström, vd på Minpension, menar att det inte förekommer några vilseledande uppgifter kring Avanzas avgifter och uppger att man nu arbetar för att få fram en förbättrad informationsstandard.  "Det bästa hade varit varit om Avanza engagerade sig i dessa samarbeten så kunde man komma fram lite snabbare", säger Anders Lundström till Realtid.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2019-05-31.

4. Kinneviks vd lärde Martina Klingvall leda med värme

Martina Klingvall är grundaren av techbolaget Telness och valdes nyligen in i  ABG Sundal Colliers styrelse. För Realtid berättar hon på vilket sätt golfen tränar upp den mentala styrkan och varför det är så bra att skapa en “mirakellista”.

Av: Miriam Istner-Byman. Publicerad: Söndag 2019-06-02.

5. Oddsen sjunker för hård brexit

Theresa May förlorade till slut maktkampen i Tories och lämnar som partiledare och premiärminister på fredag. Det brittiska brexit-partiets enorma framgångar i Europaparlamentsvalet ökar risken för en hård brexit, skriver Realtids brexit-expert Rickard Ydrenäs.

Debatt: Richard Ydrenäs. Publicerad: Tisdag 2019-06-04.

6. Jisander döms till fängelse av hovrätten

Thomas Jisander döms även i Svea hovrätt för försök till grovt bedrägeri.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Onsdag 2019-06-05.

7. TIN Fonder når 1,6 miljarder kronor efter fyra månader

TIN Fonder, som lanserades i februari av två förvaltare från Swedbank Robur, hade 1,6 miljarder kronor i förvaltat kapital i slutet av maj och över 40 000 kunder, säger Carl Armfelt, en av de två grundarna.

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Tisdag 2019-06-04.

8. Avhopp från KPMG efter anklagelser om mobbing

Flera kvinnliga medarbetare i ledande ställning har sagt upp sig från KPMG i Storbritannien i protest mot hur byrån har hanterat klagomål som rör en manlig delägares beteendem rapporterar Financial Times.

Av: Miriam Istner-Byman. Publicerad: Fredag 2019-05-31.

9. Handelshögskolan topprankas av Financial Times

För 19:e året i rad rankas Handelshögskolans SSE Executive Education högst i Norden och Baltikum inom management- och ledarskapsutveckling. Det visar Financial Times ranking. “Det här är extraordinärt” säger Anders Richtnér, vd för SSE Executive Education till Realtid.

Av: Miriam Istner-Byman.. Publicerad: Måndag 2019-06-03.

10. Mangold har över tio kunder inom ny analystjänst

Mangold Fondkommission startade i början av året sin analystjänst Insight som nu kommit upp till över tio kunder och ansvarige Jan Glevén tror att det kan fördubblas till i höst, säger han till Realtid.

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Tisdag 2019-06-04.

Platsannonser