Fastigheter

Folksam och Aberdeen lanserar fastighetsfond

Folksam och Aberdeen lanserar en fond-i-fond som ska investera 300 miljoner euro i fastigheter. 

Uppdaterad 2018-05-02
Publicerad 2018-05-02

Foldsam och Aberdeen standard Investment lanserar AIPP Folksam Europe II, en fond-i-fond som ska investera 300 miljoner euro på den Europiska fastighetsmarknaden under de kommande tre-fyra åren med ett initialt belopp om 100 miljoner euro, enligt ett pressmeddelande. Fonden är bara öppen för bolag inom Folksamkoncernen.

Investeringarna ska huvudsakligen göras i onoterade fonder men potentiellt även i joint ventures och som co-investments.

- Vi kommer fortsätta att söka attraktiva investeringsmöjligheter med låg risk. När programmet är fullinvesterat kommer portföljen att vara väldiversifierad mellan länder, sektorer, förvaltare och strategier, säger Lars Graneld, Senior Investment Specialist, Real Estate. 

- Vi har varit väldigt nöjda med vårt mer än tio år långa samarbete med Aberdeen Standard Investments och vi räknar med att deras försiktiga och beprövade investeringsprocess skall fortsätta att generera stabil riskjusterad avkastning, säger Michael Kjeller, Chef Kapitalförvaltning, Folksam.

Platsannonser