Fastigheter

Folksam gör nytt förvärv i Göteborg

Folksam har tecknat avtal med Stena om förvärv av fyra kontorsfastigheter i centrala Göteborg till ett värde av 1,63 miljarder kronor.

Uppdaterad 2017-12-27
Publicerad 2017-12-27

Folksam fortsätter att satsa i Göteborg efter det första förvärvet av en kontorsfastighet i våras. Förvärvet den här gången omfattar fyra fastigheter, däribland Gröna Skrapan, belägna i två av Göteborgs innerstads mest expansiva och attraktiva kontorslägen, Gårda och Stampen.

– Dessa fina fastigheter ligger på två av de delmarknader i Göteborg som vi bedömer vara de mest attraktiva för företag och organisationer att finnas i. Investeringen ger oss en bra bas för fortsatt expansion och engagemang när det gäller kontor i Göteborg. Folksams kunder får med denna investering en god riskjusterad avkastning och därmed en långsiktigt trygg avkastning, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet, i ett pressmeddelande.

Totalt handlar det om drygt 36.000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsarea. Köpare är både Folksam Liv och Folksam Sak. Folksam tillträder fastigheterna idag den 27 december 2017.

Den totala förvaltade fastighetsportföljen är idag värd omkring 33 miljarder kronor och Folksamgruppen har som mål att ytterligare öka fastighetstillgångarna under de närmaste åren, framgår det av pressmeddelandet.

 

Platsannonser