Annons

Annons

Fler böter för Deutsche Bank

SEC bötfäller banken för läckta aktieanalyser.

Deutsche Bank ska böta 9,5 miljoner dollar för att inte ha skyddat icke-offentligt analysmaterial på ett korrekt sätt. Det uppger den amerikanska finansinspektionen SEC i ett pressmeddelande.

Banken har varken erkänt eller nekat till SEC:s anklagelser, men godtar att betala böterna.

Den tyska banken uppges ha uppmuntrat sina aktieanalytiker att ofta kommunicera med kunder samt egna mäklare. Samtidigt ska man ha saknat riktlinjer och rutiner för att förhindra analytikerna från att avslöja ännu ej publicerade analyser och rekommendationer vid till exempel morgonmöten, enligt SEC.

– Information som släpps av analytiker som rekommendationer, åsikter, förväntningar och tradingförslag kan flytta marknader. Mäklarhus måste upprätthålla och genomdriva riktlinjer och rutiner som är rimligt utformade med hänsyn till arten av deras verksamhet för att förhindra missbruk av sådan information, säger Antonia Chion, biträdande chef på SEC.

Enligt SEC ska Deutsche Bank även utfärdat en köprekommendation på lågpriskedjan Big Lots, trots att analytikern i fråga privat sade till andra att aktien borde ha nedgraderats. Analytikerna åtalades separat av SEC tidigare i år.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons