Finans Nyhet

Fler aktieägare ställer upp bakom Mörtstedt

Publicerad

Till extrastämman på fredag kan Mörtstedt-gruppen sitta på 29,6 procent av rösterna i HQ AB.

Sten Mörtstedt är förbannad och vill att den gamla ledningen ska betala tillbaka pengar och gottgöra de aktieägare som har blivit lurade under flera år. Att få fram kapital för att driva processer är inga problem, uppger Sten Mörtstedt i en intervju med Affärsvärlden.

Sten Mörtstedt, som har investerat i HQ-aktien sedan 1990-talet, förlorade omkring 50 miljoner kronor på HQ-kraschen.

– För mig personligen är de ekonomiska konsekvenserna av HQ-kraschen negligerbara, men det krävs att någon står upp och förenar aktieägarna för att det ska bli en prövning, säger han till tidningen.

Annons

Enligt Sten Mörtstedt närmar man sig röstmajoriteten då Mörtstedt-gruppen fått ett stort stöd från många mindre aktieägare.

– Vi har till dags dato fått in fullmakter för cirka 160.000 aktier (motsvarande 0,6 procent av HQ AB) av utomstående aktieägare, vilket vi inte tidigare offentliggjort, säger han till Affärsvärlden.

Totalt äger gruppen kring Sten Mörtstedt 29,6 procent av rösterna i HQ AB, vilket är en markant ökning sedan stämman den 24 maj då andelen var cirka 17 procent, enligt Affärsvärlden.

Annons

Sten Mörtstedt menar att om HQ bland annat lagt tradingverksamheten i en hedgefond så skulle katastrofen ha undvikits.

Den gamla styrelsen hotas nu med en stämning på 2,2 miljarder kronor plus ränta. Någon förlikning känner inte Mörtstedt till att det talas om.

Annons