FinansNyhet

Fitbit släpper betallösning med kortjättar

Fitbit tillverkar smarta fitness tracker-klockor som nu alltså även förses med en betalapp som kommer att vara tillgänglig i över tio länder. Foto: PixabayFitbit tillverkar smarta fitness tracker-klockor som nu alltså även förses med en betalapp som kommer att vara tillgänglig i över tio länder. Foto: Pixabay
Fitbit tillverkar smarta fitness tracker-klockor som nu alltså även förses med en betalapp som kommer att vara tillgänglig i över tio länder. Foto: Pixabay
Publicerad

Fitbit har inlett ett samarbete med Visa, Mastercard och American Express. Tillsammans ska de implementera en betallösning i Fitbits smarta klockor.

Realtid.se

Det framgår av ett pressmeddelande.

I över tio länder blir det möjligt för Fitbit-användare att implementera Mastercards och Visas kreditkort Fitbits smarta klockor.

Samarbetet inkluderar förutom de ovan nämnda kortjättarna och American Express, även flera internationella storbanker såsom Banco Santander, Bank of America och HSBC.

Annons

Användarna ska kunna ladda på sitt digitala kreditkort med pengar genom en ny Fitbit-app – och därefter kunna betala med sina smarta Fitbit-klockor genom att hålla dem mot kontaktlösa kortterminaler.

Bolaget Fitbit – som fram tills nu främst erbjudit en smart så kallad "fitness tracker"-klocka – aviserade redan förra året att det ska storsatsa på integrerade och kontaktlösa betalningtjänster och har sedan tidigare även inlett ett samarbete med fintechbolaget Coin. 

Annons