Cibus vd Lisa Dominguez Flodin och några av bolagets fastigheter.
Börs

Finska fastighetsfonder till svenska börsen

Paretos nyetablerade Cibus Nordic Real Estate förvärvar stor fastighetsportfölj till ett värde av 8 miljarder kronor inför börsnotering.

Uppdaterad 2018-03-13
Publicerad 2018-03-13

Fastighetsfonderna Sirius Fund I Grocery och Sirius FundII avyttrar hela sitt innehav till Paretos nyetablerade bolag, Cibus Nordic Real Estate AB som noterade på First North den 9 mars 2018.

Portföljens totala värde uppgår till 767 miljoner euro, vilket ungefär motsvarar 8 miljarder kronor, vilket gör den till en av de största affärerna i Norden de senaste åren, enligt Fastighetsvärlden.

Portföljen utgörs i dag av 123 butiker i Finland. Sammanlagda hyresvärdet uppgår till 457 miljoner kronor. Två tredjedelar av hyresvärdet finns i Finland.

De både fonderna fortsätter att vara aktieägare i Cibus.

Pareto Securities har arrangerat både aktie- och obligationsemissionen i samband med börslistningen. Juridiska rådgivare var Advokatbyrå Aleksandra och Clifford Chance.

Förvärvet finansierades genom en nyemission av aktier för 311 miljoner euro, icke säkerställda obligationer om 135 miljoner euro samt bankfinansiering om 308 miljoner euro. Enligt erbjudandet i den riktade emissionen har bolaget för avsikt att ge en årlig utdelning om 8 procent.

Sirius Capital Partners som byggt upp portföljen fortsätter förvalta portföljen åt Cibus.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in