HelgHelg

Nu lanserar Zelmerlöv sin ”Cava Mia”

Måns ZelmerlöwMåns Zelmerlöw
"Nu kommer äntligen min ”Cava Mia”, även om den faktiskt inte heter precis så. Men jag både tror och hoppas att den blir en riktig dunderhit, säger Måns Zelmerlöw.
Publicerad

Med tre lanseringar och närmare en halv miljon sålda flaskor i ryggen är det nu dags för nästa släpp – Hola MZ Cava Rosé. 

Realtid.se

Hola MZ Cava. MZ Raval. MZ BARRIK.
Tre viner från norra Spanien signerade Måns Zelmerlöw. Samtliga lanserades under fjolåret och tog var för sig sin givna plats i landets utbud av viner på Systembolaget.
Och nu är det dags för MZ Wines-portföljen att utökas ytterligare då den bubblande succén Hola MZ Cava får ett syskon – Hola MZ Cava Rosé.

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw bär ursprungsskydds-beteckningen D.O Cava och druvorna i denna torra rosécava är, liksom i Zelmerlöws tidigare viner, odlade i Katalonien i norra Spanien.

Rosécavan är både ekologisk och vegansk.

Annons

I Måns Zelmerlöws rosa nyhet är druvan pinot noir dominerande med sina 50 procent. Detta backas upp av trepat och xarel-lo med 25 procent vardera.
Druvorna odlas på en terroir som är en blandning av lerjord och kalksten och vinet produceras enligt traditionell metod, samma metod som i Champagne, med en andra jäsning på flaskan.
Resultatet blir en elegant, torr cava som präglas av röda sommarbär, mineralitet, en pigg syra och en krämig finbubblig mousse.

– Sedan min första lansering, Hola MZ Cava, för ganska precis ett år sedan har jag haft en önskan om att även få lansera en riktigt bra rosécava. Något jag anser att det finns utrymme för på den svenska marknaden. Att även få fördjupa relationen med producenten Barcelona Brands S.L och importören Hermansson & Co känns privilegierat. Min familj av viner utökas nu från trio till kvartett. Det är en total ”nyp mig i armen”-känsla, säger Måns Zelmerlöw i en skriftlig kommentar.

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw lanserades i tisdags, den 8 februari i Systembolagets beställningssortiment och planeras även, liksom övriga MZ-viner, att bli tillgängliga för europeiska vinkonsumenter via MZ Wines, mzwines.se.

Annons

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Pris: 99 kr, Art nr: 55315
Alkohol: 11,5 procent
Syra: 3,7 g/l
Restsötma: 1 g/100 ml
Ursrung: D.O Cava, Spanien
Producent: Barcelona Brands S.L.
Druvor: Pinot Noir (50 procent), trepat (25 procent), xarel-lo (25 procent)

Karaktär: Klar ljusrosa färg. En elegant, torr rosécava som präglas av röda sommarbär, pigg syra och en krämig finbubblig mousse. Nyanserad, ren, frisk och bärig doft på näsan, med inslag av röda bär såsom smultron, hallon, och jordgubbar. I doften finns även inslag av rabarber, blodapelsin, citrus, kex och mineral.
Nyanserad bärig smak av smultron, hallon och jordgubbar. I smaken finns även inslag av rabarber, blodapelsin, mineral och kex. Cavan har en krämig finbubblig mousse. 

Passar till: Perfekt att avnjutas precis som den är, med eller utan mat. Serveras med fördel vid 5-6°C som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk eller skaldjur, ljust kött, tapas med skandinavisk tvist eller till en sallad.

Annons
Annons