HelgHelg

Lisa Lönners krönika: Brödiga Champagnereflektioner

FinrummetFinrummet
Lisa Lönner
Publicerad

Bröd och ett glas Champagne av fin kvalitet. Vad är väl bättre, frågar sig Realtids kock Lisa Lönner.

Lisa Lönner

Brödig Champagne är också något de flesta känner till och egentligen är just den bästa kombinationen med lagrad Champagne vitt och fluffigt bröd. Så denna gång handlar allt om bröd – och om Champagne. Det är också därför jag med glädje presenterar Finrummets nya vinexpert, Sveriges bästa på lagring av fina viner, Johan Magnusson. Jag har frågat homom om hans bästa tips för att lagra just Champagne!

Det här med bröd. Jag är brödberoende och har aldrig attraherats av kostinriktningar utan kolhydrater. I Frankrike äts det vitt bröd och bakverk och det har förundrat många hur fransmän sällan är överviktiga. Efter fältstudier har jag landat i att man här äter i rätt ordning och mängd.

Sanningen ska dock fram. Jag gillar inte att baka. Trots epitetet Husmor trivs jag att laga förrätter och det salta köket är mig närmare. När jag startade restaurangen köpte jag därför mitt bröd på Gateau i Vaxholm för vilket jag omedelbart fick stark kritik av gästerna. Hemgjort smör, egenodlade grönsaker, egna torkade kryddor, hemfiskad aborre….  Sagt och gjort, jag fick lära mig att baka ett bröd. Jag kallar mitt bröd ”The I hate to bake-bread” och det är djupt älskat av gästerna.

Annons

Lisa_Lonners_brod_med_grapefruktmarmelad._Foto_Lisa_Lonner.jpg

Finrummet

Läs även:

I Finrummet denna vecka

Johan Magnussons Fin-källare: Lär dig att lagra champagne

Magnusson tipsar: Champagne du kan lagra

Lisa Lönners krönika: Brödiga Champagnereflektioner

Kontinentalt: Bagerier där du kan äta och dricka gott

Kockknep: Tips från en icke-bagare hur du bakar fantastiskt bröd

Veckans recept: Brioche till Champagne

Spannmål: Om vikten av välja rätt mjöl

Annons