Helg Helg

Finrummet: Restriktionerna släpps, nu får vi ha öppet som vanligt.

Taggar i artikeln

Finrummet
Publicerad

Snart släpps covid-restriktionrna och vi får igen sitta hur nära vi vill. Varför inte på en trevlig vinbar eller hemma med Lisa Lönners unika Abbas räckcocktail? Veckans Finrummet bjuder även på hemligheten bakom en lyckad majo.

Det stora hände i tisdags och alla restriktioner släpptes. Restaurangbranschen jublar i mitt Instagramflöde. Nu får vi sitta hur nära vi vill, hur många vi vill och ha öppet som vanligt. Känns lite som att både roaring twentys och åttiotalet kommer på besök. Därav mitt recepttips nedan. Jag minns att Realtids vd och jag var inbjudna att gå på det sista stora evenemang som ordnades med stor publik innan järnridån gick ned – Mello 2019. Det känns otroligt att det är så längesedan.

Melofestivalen.jpg

Maria Pellborn, vd på Realtid, och jag på Melodifestivalen 2019

Annons

Sommaren vill inte riktigt släppa och i alla fall i Stockholm var det 22 grader igår och jag tog ett dopp. Säsongen för grönsaker blir så mycket längre i Sverige och vi får vänja oss vid att vänta med den murriga höstmenyn lite. Jag lagar fortfarande mat med vackra zucchiniblommor och plockar goda, röda hallon.

Annons