Helg Helg

Äta vid bardisk – Hög stökkänsla går hem

Taggar i artikeln

Finrummet
FinrummetFinrummet
Foto: Lisa Lönner
Publicerad

Nu när man får sitta nära varandra och det är fullt och stökigt så är det dags för att prata om att äta vid bardisk. Lisa Lönner tipsar om några av de bästa ställena i Stockholm.

Jag älskar att gå ut och sitta vid bardisk, det är stökigt, man får kontakt med personalen och man känner sig lite mer avslappnad. Jag tycker att det är viktigt att stället har en hög ”stökkänsla” för att bardisken ska gå hem. Det är meningen när man äter vid bardisk.

Personalens bemötande är också ett otroligt viktigt element eftersom du ändå sitter och stirrar på dem.

Här går jag igenom några av Stockholms bästa bardisker.

Annons

Tipsa mig gärna om bardisker i övriga landet!

Här har jag valt ut några favoriter

Fiore på Narvavägen(bilden) – min egen favorit.

Lyxig känsla, vacker lokal och avslappnad italiensk mat. Trevlig bartender och servis som gärna pratar vin och mat med gästerna. En bra ”silverbuppa” med öppnade vita viner och olika bubbel. Supertrevligt.

Babette – liten otroligt trevlig bardisk med rak insyn i det lilla köket för den matlagningsintresserade

Babette är ju smårätternas himmel men också naturvinernas. Lite stressigt för personalen men de har ändå tid för att berätta om vinerna. Jag älskar stämningen här.

Annons

Balzac – bra bardisk med hög ljudvolym och klassisk fransk brasserikänsla om man nu inte har tid att åka till Paris

Tidigare skrivit om deras toppenservice, i alla fall när jag har varit där. Testa!

Riche – om du får plats

Men att slå sig ner här mitt i den totala trängseln och äta är faktiskt riktigt trevligt. Även här har de en bra silverbuppa.

Pharmarium – dit jag en gång i världen levererade mina örter för mat och drinkar

Här mixas otroliga drinkar och till detta serveras smårätter. Perfekt.

Annons

Boqueria – kanske inte så väldigt förvånande eftersom hela restaurangen handlar om smårätter men ack så bra ställe med tanke på stökfaktorn.

Det susar runt människor överalt. Dock kanske inte den trevligaste servicen i stan.

Dryck vinbar – Så härligt att det finns en bar som fokuserar på viner och dessutom har en bra barmeny

 

Hela veckans utgåva av Finrummet

Veckans fråga: Vad tycker du är en bra affärslunch?

Äta vid bardisk: Hög stökkänsla går hem

Lisa Lönners krönika: Om jakten och människan

Rådjur: Ljusare viltkött med mild viltsmak

Veckans kockknep: Att steka viltfilén

Veckans recept: Rådjursgryta med palsternacka

Annons